British Land・London

British Land・London

York House has been transformed to create a space that demonstrates British Land’s ambition to create Places People Prefer. The environment has been transformed for the employees and visitors.


The office environment, which occupies the 3rd, 4th & 5th floors, has not only been transformed for the employees, but for those visiting too, with enhanced public spaces and meeting room suites.

The newly created reception showcases the very best of British Land, featuring an interactive digital presentation, enabling visitors to browse through details of new developments and the existing portfolio of assets.

The main feature of the project has been the way the design has enabled the company to interact and collaborate with one another on a day to day basis to reflect advances in work place psychology. Uniting the three floors, MoreySmith has designed a central stairwell that opens up the three floors and creates a central meeting hub, flooding the floors with natural light.

Wellbeing is at the core of this move, with spaces designed to encourage the employee to leave their desk and walk around the office. This modern ‘smart working’ practice, supported by state of the art technology, provides staff with choice; choice of how to work, where to work and providing varied, flexible and multi-functional spaces with supporting state of the art technology .

For British Land, the importance of sustainability within the design was integral. New materials and furniture have been predominately sourced within the United Kingdom and have been chosen based on their performance credentials as well as the responsible and sustainable way in which they have been manufactured, fabricated.

Read more
British Land・London
British Land・London
British Land・London
British Land・London
British Land・London
British Land・London
British Land・London
British Land・London
British Land・London