McKinsey & Company・London

McKinsey & Company・London

McKinsey & Company is a global management consulting firm with 30,000 employees. When the firm decided that the time was right to leave its London home for the last 25 years at 1 Jermyn Street and relocate, it appointed MoreySmith to design an exceptional workplace for its people and clients. The new office is located in Holborn, in the heart of London’s Knowledge Quarter surrounded by a cluster of over 100 academic, cultural, research, scientific and media organisations.


The experience for McKinsey’s clients has been carefully considered to foster greater collaboration and provide a premium experience. The tenth-floor arrival experience is enhanced by 360 views of London, and ‘Astral Projection’, a neon light installation suspended in mid-air, by Welsh conceptual artist, Cerith Wyn Evans.

The top two floors of the building enable McKinsey to serve its clients with more agility, seeing a doubling of client space, with co-working space alongside the premium client suite, encouraging co-working and co-creation via hackathons, design workshops and sprints.

MoreySmith initially spent six weeks immersing itself in the firm’s culture and daily activities to develop a deep understanding of the firm. The result is a pioneering new flagship destination, with a light and contemporary environment that feels fresh and dynamic, and enhances wellbeing, happiness and productivity.

A new central interlinking staircase, made from beech plywood, connects the main workplace floors and helps to maximise natural light throughout whilst acting as an artery between the floors, enhancing visual and social connection. Areas within the workspace range from quiet and studious to open and energetic, and have been designed to encourage choice, allowing employees to select their optimum working environment.

At the base of the staircase, biophilic design principles have been applied through the creation of a glazed greenhouse filled with plants and trees to bring the outside in. This approach extends out across all floors with plants included throughout the new spaces. Healthy food and drink options are offered on each floor and the space includes a staff restaurant and coffee and juice bar. Further spaces dedicated to health and wellbeing include a gym, mother’s room, calm – or relaxation – rooms, all intrinsic to MoreySmith’s designs.

Read more
McKinsey & Company・London
McKinsey & Company・London
McKinsey & Company・London
McKinsey & Company・London
McKinsey & Company・London
McKinsey & Company・London
McKinsey & Company・London
McKinsey & Company・London